Glazen schuifwanden 

Onze glazen schuifdeursystemen bieden opmerkelijke ontwerpkenmerken met een ongelooflijke energie-efficiëntie. Elk product maakt gebruik van maximaal glas voor een verbluffende architecturale impact, terwijl het een onbelemmerd uitzicht biedt op uw geliefde buitenruimtes. Omlijst uw leefruimte met onze prachtig ontworpen ontwerpen – met als hoogtepunt onze nieuwe generatie aluminium schuifdeursystemen.

Veranda Seizoen: Expert in het creëren van uw glazen schuifwanden

Kiest u voor schuifwand bij uw veranda, dan beschikt u over een overdekte en afgesloten ruimte die u op verschillende manieren kunt gebruiken. U kunt uw veranda bijvoorbeeld gebruik als zithoek, als ruimte om met familie en vrienden te dineren of zelfs als werkruimte.  U kunt er ook bijvoorbeeld uw tuinspullen en tuinmeubelen in kwijt.  Je hebt geen last meer van regen en wind en behoudt vrij zicht op de tuin.

Glazen schuifwanden zijn een populaire optie voor het afsluiten van een overkapping of terras. Ze bieden een aantal voordelen. Zo’n wand biedt veel voordelen, maar heeft ook wel een paar nadelen. Hieronder zijn ze op een rijtje gezet: 

Voordelen van glazen schuifwanden in een overkapping:

Maar er zijn ook nadelen aan glazen schuifwanden:

Glazen schuif wanden zijn voorzien van voorgemonteerde aluminium profielen. Via een aluminium onder- en bovenrail zijn de panelen makkelijk open en dicht te schuiven. De rail is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en is voorzien van twee t/m zes sporen.
Bij de gehele productie van onze glazen wanden worden alleen maar hoogwaardige materialen gebruikt.  Wij maken gebruik van gehard glas dat niet verkleurt. Zo kunnen wij blijvende kwaliteit garanderen en een levenslange toevoeging aan je huis. 

Een glazen schuifwand systeem bestaat uit de volgende onderdelen

Lagere stookkosten dankzij een glazen schuifwand

Bij de aanschaf van een glazen schuifwand investeert u ook in de rest van uw woning. Een glazen schuifwand bij een overkapping heeft namelijk een isolerende werking doordat de warmte langer binnen deze ruimte blijft hangen. Dat betekent dat door het plaatsen van glaswanden ook in uw woning de verwarming minder snel aan hoeft om een aangename temperatuur te creëren. Vooral oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd, waardoor er veel warmte verloren gaat. Dankzij een overkapping met glazen schuifwanden bespaart u dus jaarlijks flink op uw stookkosten. Doordat de kamer tevens een overgangsruimte vormt van binnen naar buiten, ontsnapt er minder warmte uit de woning. Het plaatsen van een glazen schuifwand buiten is dus niet alleen goed voor uw portemonnee, maar eveneens voor het milieu!

Veel gestelde vragen van glazen schuifwanden

Welke schuifwand heb ik nodig?

Wanneer u een glazen schuifwand kiest, let dan o.a. op de breedtemaat van de schuifwand en de ruimte die u nodig heeft. 

Elke glazen schuifdeur staat op een eigen rail, hierdoor creëert u een overlap die ervoor zorgt dat water niet in de overkapping komt en wind beter tegengehouden kan worden.

  • Een glazen schuifwand systeem bestaat uit de volgende onderdelen: 
    Een bovengeleider en onderrail met geïntegreerde waterafvoer
  • Aluminium glasprofiel met dubbel gelagerde wielen
  • 10mm dik gehard veiligheidsglas van 98cm breed
  • Optioneel: funderingskoker voor een goede basis
  • Diverse uitbreidingsopties zoals deurgrepen, tochtstrippen en U-profielen.
De breedtematen van de railsystemen variëren van 1960mm tot en met 6000mm. Deze zijn in te korten tot de gewenste breedte. Hoogtematen variëren tussen 2000mm en 2700mm. De glazen panelen zijn 900, 930, 980 1030mm breed.
De glazen schuifwanden zijn te plaatsen onder alle typen of merken overkappingen en tuinhuizen. De glazen panelen zijn zelfs binnenshuis toepasbaar.
Door de dagmaat op te meten bepaal je de juiste hoogte van het glas. De dagmaat is de hoogte vanaf de bovenkant van de tegel tot de onderkant van de balk.
Bijvoorbeeld een 5 railsysteem met 5 glaspanelen van 90cm is totaal 450cm. Stel de opening is 430cm dan is de som : 450cm – 430cm = 20cm. Deze 20cm wordt verdeeld wordt over het aantal overlappen in dit geval 4 overlappen. Totaal 5cm overlap

Waarom voor Veranda Seizoen kiezen?

Veranda Seizoen biedt de perfecte oplossing voor uw droomveranda. Onze ervaren verandabouwers zorgen voor een prachtige, functionele en duurzame veranda, die aansluit bij uw wensen en stijl. Waarom kiezen vele klanten voor Veranda Seizoen:

Veranda-Seizoen-Galerij-10.jpeg
Video afspelen

Wij denken met u mee:

Veranda Seizoen begrijpt dat een goede kwaliteit veranda een belangrijke investering is voor onze klanten. Daarom streven wij ernaar om veranda’s te bouwen die niet alleen prachtig zijn, maar ook functioneel en duurzaam zijn. Onze verandabouwers gebruiken alleen de beste materialen, om ervoor te zorgen dat onze veranda’s weerstand bieden tegen de elementen en jarenlang meegaan.

Veranda-Seizoen-Galerij-4.jpeg
Veranda-Seizoen-Galerij-1.jpeg
Video afspelen
Afbeelding van WhatsApp op 2023-08-04 om 23.32.33
Duurzaamheid
92%
Materialen
96%
Klanttevredenheid
93%
Ervaring
94%